nuffnang

Thursday, December 30, 2010

mari berkempen

tahun 2011 ini,
aku nak buat kempen "mari atasi lelaki miang dan perempuan bitch!'

Wednesday, December 22, 2010

entri main pujuk-pujuk

hujan
sila jangan turun,
nanti ku tak nak bangun..

mata
esok celik awal skit ye,
punchcard aku sudah ada calit merah..


2011

another 8days before 25.

hai, saya 25, awak?

rasa suda tua sangat.

p/s: apa azam korang? aku malas nk nk cri azam, azam adadi rumah. dia sedang tiduur. haha
azam tahun lepas pon belom tercapai.

Sunday, December 12, 2010

hati berbulu

dear sahabat handai,
terima kasih kerana mengetag setiap aktiviti korang di sana,

hati gua memnag berbulu baca post korang.

fahamilah aku yang kesepian di sini.
sedih la weh.

p/s: korang dah buat log book ka?

eh. dah yang seratus.
rajin betul aku merepek

Wednesday, December 8, 2010

ini pasal rumput

Dear Rumput,
kawan aku pernah pesan kalau kita jumpa rumput yang paling cantik di depan kita, jangan pandang yang lain, jangan pandang ke belakang, pilih aje yang di depan mata.. kalau da jumpa tu, cepat-cepat le ambik,simpan dalam kocek.

dear rumput,
Maaf sebab tak simpan kau, aku bukan apa, aku tak sanggup sebab aku nampak ada orang da lama tunggu kau.

dear rumput,
tahniah sebab kau ni pandai berlakon. buat-buat tiada yang punya .sampai buat aku teruja yang kau memang untuk aku.

dear rumput,
terima kasih sebab jadi diri kau yang sebenar, aku cuma rasa kau bukan rumput aku. oh, sila hargai tuan kamu ye..


p/s: pernah baca tak kisah pasal seorang guru suruh student dia cari rumput paling cantik di padang?

p/s-2: benda ni aku tulis masa tengah termenung tengok rumput di depan rumah.

p/s-3: sila hargai rumput anda. cintailah bumi hijau kita. hentikan pemanasan global. yeah!

p/s-4: aku rasa aku makin merepek. eh, nota aku memang nota merepek

Tuesday, December 7, 2010

tanda soal .

saya, tukang taip setiap entry di blog ini ingin membuat pengakuan..
sesunguhnya saya tidak pernah mempunyai sebarang lesen pemanduan.

makanya, pada maal hijrah ini, saya telah menanam azam untuk mempunyai lesen pemanduan .

sila doakan kejayaan saya.,
bintang kecil. senyum lebar sambil mata kelip-kelip

p/s: nanti bila da ada lesen, aku akan tayang di blog ini ye.
hahahhahah...

Monday, December 6, 2010

korang!


masa cepat lah berlalu,
datang lah cepat ,please

aku rindu!!


malu la saya.

en penulis entry telah buat saya menyingai sepanjang hari.

woohoo..

haahahahha.
hahahahah.
hahahah

dush; tumbuk bahu sendiri,
nita, ko jangan poyo sangat boleh ?

p/s: tq en raja fiqri, aku x semenarik mana pon. =)

Sunday, December 5, 2010

hari pertama

esok hari pertama menjadi seorang trainee.nervous sangat ni. macam ada naga sedang terbang dalam usus !

Friday, December 3, 2010

thank you for the lies

kalau cakap. jangan berbelit sangat.
aku tak faham.

dan apa motif anda yang sebenar?

Saturday, November 27, 2010

bisik-bisik hati 9

dear friends,
please dont say good bye,
each time i heard the words,
my heart had break into million pieces..

it is hard to say goodbye to someone that used to fill our days in the past with laugh.

TQVM for the days, the laugh and for the every moments that we had shared.
do keep in minds that we are friends.

p/s: kamu adalah orang yang paling susah nak saya ucapkan goodbye. =(

Friday, November 26, 2010

entry tiada motif 1

He loves you when: Missing u is his hobby, caring for u is his job, making you happy is his duty, & loving you is his life.


p/s: memang tiada motif laaaaa

Thursday, November 25, 2010

terimakasih bestfriend!




bestfriend ku si affi suda kembali dari korea.

terimakasih untuk album dan poster lee seunggi,

terima kasih jugak untuk product dari saem.

aku melompat lebih tinggi!

Wednesday, November 24, 2010

'You know what really sucks about falling for a guy you know you're not right for?"

Sunday, November 21, 2010

sakit perut.

muka ku berkerut sakit
=(

tiada mood

Monday, November 15, 2010

selamat hari raya haji



dengan ini saya mengucapkan selamat hari raya haji kepada semua insan yang singgah di blog ini.

hargailah pengorbanan yang mereka pernah lakukan demi anda.

dan

sacrifices means nothing without sincerity.


p/s: aku tak pernah tgok lembu kena korban, tak berani woo

Thursday, November 11, 2010

bisik-bisik. 8


aku ada satu je hati.

boleh tak ko jangan main-main.
kalau pecah ,kau nak ganti?
kalau dah retak, ko nak tampalkan?

ape kau ingat hati ni murah ke?


suka dgn lagu ni tanpa sebab





maknakata di situ =)

[Ryeowook]

Are we friends or are we dating?

These days I’ve been confusing about you, even more about me

[Beige]

We also watch movies, also go for a walk

Then I’m telling you the secret deep inside woo woo

[Ryeowook]

Our friendship is something closer than lovers

[Beige]

But what should I do? I’ve grown so fond of you baby

[Both]

Before I know it, everything of you

I’ve grown fond of everything of you

Silently, more silently, I will come closer to you

I like all that you are, like everything

Even though the words “I love you” aren’t said

Please just stay with me like this, please promise me, forever

[Ryeowook]

My heart wants to confess everything like a man

[Beige]

You’d better catch my heart, you’d better know my heart baby

[Both]

The love that is more precious than love

I want to give my all

Slowly, more slowly, I will give all my heart

I like all that you are, like everything

Even though those words are awkward

Please be there, sometimes as friends, sometimes as lovers

[Beige]

“There’s no friendship between boys and girls”

I didn’t believe it back then

[Ryeowook]

No, even though we become lovers

We will continue being even better friends

([Beige] I will listen to you)

[Ryeowook]

I will listen to you

[Both]

More than the words “I love you”

We still, with our sweet feelings

Little by little, starting from to day

I like all that you are, like everything

Your hands that I took, I won’t let go

But in stead I will be by your side saying “I love you”, forever

Monday, November 8, 2010

calon menantu abah.

semalam duduk di ruang tamu. handphone, aku letakkan di meja kopi bersebelahan dengan abah.
sedang aku ralit layan facebook,aku perasan handphone aku di tangan abah.
abah buat2x timbang handphone aku, lepas aku perasan dia main xplore handphone aku, check picture album aku.
bila aku pandang abah,dia terus letak handphone aku balik.. lepas tu dia tanya kata tiada pakwe, habis kan gmbar kat handphone tu siapa..

aku; abah, tu lee seunggi.artis korea. memang ada pasang cita-cita nak jadikan dia as menantu abah.

abah: .... *buat muka menyampah nak layan aku*

......................................................................................................................................................................

aku tau abah nak korek rahsia pasal pakwe. kalau handphone aku berbunyi, abah akan pandang semacam.

abah, akak tak jumpa lagi lelaki yang boleh jaga akak macam abah jaga. jangan risau k, bila da jumpa dia, akak kenalkan abah.

yes. i am abah's lil girl. always be... =)

Thursday, November 4, 2010


dulu masa akal ni belum tahu fikir benda yang logik,aku selalu berangan nak ada sayap, nak jadi pari-pari.
boleh terbang sana sini.
nak jadi cantik macam pari-pari..
comel je.


ok. dah tatau nak sambung apa.
nanti bila dah tau, aku sambung ye..

p/s; ye aku suka merepek, ape yang aku tulis semua tak membantu mencapai impian korang. aku akan tulis ape yang aku fikir.
sebab itu aku cakap.

ini nota merepek

Monday, November 1, 2010

aku da bilang dah

dear kina,

hati akak ni sangat rapuh,
mata ni senang sangat nak banjir.

sebab caption di bawah gambar kita..
awak buat saya menangis teresak-esak.
huhu.
gua touching beb.

missyouheap.
rindu semua benda mengarut yang pernah kita buat.
rindu nak bangun pagi lepas tu g peluk kina,
rindu masuk bilik kina,lepas tu merepek tanpa henti
rindu nak buat aca-aca heart to heart
rindu nak minta maggi kat kina
rindu nak g pasar malam same2x
rindu nak ajak kina berangan.


weh. nawa.
aku rindu ko gak.

i hate the fact that i miss korang damn much. rindu sangat-sangat.
benci korang sebab ini.

ahhaa

Sunday, October 31, 2010

kosong

hati kosong

otak kosong

kosong itu suatu perasaan jugak ke?

p/s: perut aku tak pernah kosong. gemuk.,selamat datang

Saturday, October 30, 2010

lloveyouheaps


Align Centre

dear lee seunggi,

boleh tak,kamu berhenti jadi comel.

pakwe saya, awak buat saya jatuh cinta setiap hari.


Tuesday, October 26, 2010

korea o korea

dear AFFI,

sumpah aku jealous bile dapat tau ko da ada route ke korea.
cemburu kuasa2x bila dapat tau,flight ko pada 20hb nov thats mean sehari before konsert pakwe aku.

please, culik pakwe aku bawa balik malaysia.
please ambik gamba2x banyak kt sana
please bawa balik cenderahati yang bakal mendera hati aku sebab jealous .

p/s: cemburu sampai ko balik korea

Monday, October 25, 2010

Friday, October 22, 2010

bisik-bisik. 6

You didn't plan on falling in love, it just happened

=)

Thursday, October 21, 2010

Monday, October 18, 2010

50=50

separuh cakap suka ,nak balik rumah. boleh jumpa family hari-hari

separuh kata sedih,da x jumpa kawan-kawan kat sini.

hati, kan aku da pesan,
jangan nakal-nakal.

otak, maafkan aku. hati yang buat aku mcam ni

mata, penat ko nanges kan. esok lusa ko pasti ok.

=((((


beratnya hati nak tinggal shah alam ni.
nawa,faris,usup,affi,fairus,kina,kodek, alia,nidzam,amin.

.............................................................................................

semua orang =(




Saturday, October 16, 2010

bisik-bisik. 5

tired of keep waiting for the uncertain,so finding a way out of love

ini pasti.

p/s: siapa yang tau, tau la

"Tentang Bulan"

kawan-kawan =D


bisik-bisik. 4


selepas je pukul 12thghari semalam,

aku dan kawan-kawan gembira bawa ke malam.

kami asik macham ni

yay yay yay

woohhoo. wohhoo

lalal. blabla.hahah.

yay yay yay.

GEE GEE GEE
............................................................................................................................
bangun tido pagi tadi,
aku rase mcm ni.

asal la exam semalam susah.
kenape soklan dia x macam ni je
'1+1'
berapakah lubang hidung manusia?
what is your fav food?( eh ni pon susah jugak)
..........................................................................................................................

sekarang aku rasa macam ni.

asal buhsan sangat ni?
asal dinding rumah aky tak cantik?
asal aku rindu kawan-kawan?

eh,minngu depan da x payah g kelas!
.....................................................................................
dem.rindu kawan-kawan.


Friday, October 15, 2010

bisik-bisik. 3



hati aku da tinggal separuh..

eh,awak,
pulangkan balik my other half.

eh.
salah,
please be my other half?

=D

should i,

finding a way out once u've fallen out of love


p/s: semalam tgok bulan separuh, cantik tapi ade rasa sedeih dan kosong .

masa telah tiba



akhirnya, aku suda sampai ke hari terakhir sebagai pelajar.

aku tau, aku pasti rindu saat-saat itu.

tapi, untuk hari ni!!

woohoooo

p/s=rakan sekelas, aku suda mula merindui korang.

p/s 2: di atas tu aku tulis masa aku ngantuk.

yang sebenarnya, aku sedih nak tinggalkan korang. pasti teringat jerit pekik kat kelas.
benda-benda nakal yang kita buat..

kawan-kawan,terima kasih untuk hari semalam.
lagu-lagu yang kita nyanyoi semalam masih dalam otak.





Thursday, October 14, 2010

Wednesday, October 13, 2010

rakan serumit dan serumah.





thanx for be with me.
di kala tengah malam,
di kala umah panas mendidih,
di saat kita semua kena cari sumber air yang lain(air tiada)
di saat same2x memekak buat karok sendiri

terima kasih sebab,
tak kesah aku kentut,
tak kesah duk sebelaha ku yang tak mandi,

terima kasih ye.



Tuesday, October 12, 2010

yeah. ini memang terbaik

Unplanned moments are always better than the planned ones.

its very very true!

tiada tajuk

kadang kadang dalam hidup ni,
kita senyum tanpa sebab.
sedih tanpa sebab.

sekarang aku,
kusut.

tapi bersebab.

dah, entry mengarut.



Sunday, October 10, 2010

sahabat.

aku tau satu hari nanti,
bila aku jatuh,
ko pasti sambut,

bila aku sedeih,
ko pasti ada.

bila aku putus asa,
ayat-ayat ko pasti bantu aku tuk bangun kembali.

bila aku perlukan bahu,
aku tau bahu ko ada untuk aku.

terima kasih SALWA !

p/s: salwa, untuk setiap saat yang ko ada untuk aku!

Saturday, October 9, 2010

affi dah kawen. wohoo





merujuk perkara di atas, chewah mcm surat rasmi la.

Alhamdullilah, selamat sudah seorang kawan aku. dah jadi suami orang dah.

macam tak percaya ,kawan yang masa kecik2x dulu kayuh basikal same2x da jadi suami orang. huhu.

dear exbff..
sepanjang 16tahun persahabatan ni,
terima kasih kerana menjadi sahabat yang baik.
penasihat,pengkritik, penyakitkan hati, penyejuk hati.huhu
honestly, aku sure rindu segala perangai ko yg menyakitkan hati selalu tu.
please, be my bestfriend forever ye..


Mohd Rafeuddin Roslan,tahniah da jadi suami kepada Amrilia Aqwim.
sila produce anak byk skit. huhu

cik aelya, eh pn aleya.
kamu cantik sgt tadi..

tahun dpn, wajub buat openhouse tuk kawan-kawan ye

p/s: untuk 16tahun yang lepas, terima kasih banyak2x.

p/s 2: u are the best ex ever. and haha. yes. lepas ni da x kena bahan lagi. im free!




Friday, October 8, 2010

jangan tanya ini , boleh?

banyak-banyak soalan..
aku paling rimas kalau orang tanya ni.
asal ko xde pakwe?

ok. aku kasi jawapan tulus ikhlas dari hati.
lepas jgn tanya lagi. kalu nak tanya gak,
bayar 50ringgit,lepas tu baca jawapan kat blog aku.

aku takse pakwe sebab..
1) aku x jumpa lagi calon bakal suami aku
2)tak terasa nak bercinta.
3)aku setia kat lee seunggi sorang je
4)pening kepala doe. da lame x bercinta. segan rasenya.
5)aku ni suka berimaginasi tinggi,kadang-kadang merepek gak impian cinta aku.
6)belum cukup duit nak beli hadiah untuk pakwe.
7)tiada lesen pemanduan lagi, macamana nak g dating kalau keta pakwe rusak. takkan pakwe aku nak ikut aku baik bus.
8)takde siapa berani cakap, dia suka aku.
9)aku tak cantik,gemuk, dan x comel. siapa berkenan?
ok?

p/s: aku tak sempurna, jangan harap aku ni sempurna.cintai aku yang seadanya. aku tau ko pon x sempurna, tapi aku tak kisah. bia kita same2x menbentuk cinta yang sempurna.
ko tegur aku,aku tegur ko.
ko jatuh,aku jatuh.
ko berdiri,aku berdiri.
susah senang kita bersama.
aku nanges,ko lapkan air mata.
ko nanges,aku belanja aiskrim.
dating x payah mahal2x,duduk kat warung pon boleh.
tapi,kadang-kadang,romantik la skit sebab kadang2x jelez juga tgok kawan-kawan dapat benda romantik.

p/s 2:weh. aku ni da gemuk, da x kurus.kalau ko rase ko suka sebab aku yang 18thun tu, x payah la. sebab kalu ko tgok aku skang. sumpah ko angkat kaki.cinta bia ikhlas..bukan sebab kecantikan(padahal aku ni biasa2x je) 50tahun akan datang,aku ni da 74.ko ingat aku leh cantik lagi ke. paham?

p/s 3: abaikan ape yang aku tulis di entry ini. malu..!

p/s 4: kalau ade yang bertanya,eh.abes entry ko yang jiwang-jiwang tu untuk sape, huhu. nant aku cerita

jom patah balik .

bangun tdo pagi tadi, da pasang niat nak study.

study tu memang study.

ok. bukan nak cerita pasal study.

bosan topik..

hari ni, aku nak suruh kome semua turun umur.

ingat tak zaman kecik-kecik dulu,
bila cikgu tak masuk kelas,
korang main game ape?

zaman aku, main teka teki, kejar2x, buat kapal terbang kertas, main anak patung(anak patung kasi sorok kat dalam laci makmal sains),main teng-teng.

tapi, korang perasan tak, bila da besar, kita da x pandang da semua tu.
ok,buruk gak kalu budak-budak umo 20tahun buat semua tu.
zaman kita skang, kalu nak release tension bak kata mat saleh,mesti nak main benda yang pakai duit, bowling,karok, shopping.

tapi hari ini,
aku bersama rakan-rakan,
meghidupkan kembali permainan x pakai duit.
korang perlu bawa kertas dan pen je.

permaianan pertama .
!

BINGO.

senang je nak main ni,
buat kotak.
5x5.
lepas tu tulis 1-25.
ha. langkah seterusnya,da tatau mcmmane nk terang . haha =D

permainan yang kedua.



bina 5 perkataan

step 1.
pilih 5 kategori.
step 2
plih 1 huruf
step3
bina perkataan.
step 4,
bagi markah.kalau jawapan ko lain dr yg lain ,ko dpt 100.kalu sama,ko dpaat 50.


permainan ketiga

conteng badan kawan.
ni paling senang,takkan nak minta langkah2x gak.
erk.pastikan kawan ko hati kering.
kalu x,mata ko lebam.jangan salahkan aku ye.


p/s:kawan2x. terima kasih untuk hari ini.esok lusa buat lagi.
p/s 2:dear xbff, aku da jumpa kawan bingo baru. huhu,ko boleh kawin dgn senang hati ye

Thursday, October 7, 2010

seni

tadi teman kawan aku pergi tengok art exhibition.
maaf. seni itu terlalu berat untu aku fahami.
masih lagi sedang cuba memahami.
bytheway, kepada tukang anjurkan art exhibition tu,
tahniah. seni kamu semua hebat!

Wednesday, October 6, 2010

habuk oh habuk

perkara kalau dah berhabuk, boleh tak jangan ungkit.

faham?

aku runsing sebab ko!

Tuesday, October 5, 2010

muka berlagak

For whoever that are having their paper tomorrow, just one word from me :- HAHAHAHAHAHA. I still got 3 day more before my turn to die :)

p/s: mak pesan,hidup jangan riak sangat

Monday, October 4, 2010

ayus! lu buat gua touching weh

hanya kerna entry ini, terasa touching satu hari. hahaha.

gudluck mates! jangan lupe impian2x kita ye.

banyak tu nak buat.huhu

erk. sayang korang lebeh

Saturday, October 2, 2010

sila bantu saya.




oh. itu pasal konsert lee seunggi.
saya nak pergi sangat.
tiket vip rm270.
mampu untuk beli.
tapi tak mampu nak beli tiket tuk seoul,korea!

saudara saudari,sila bantu saya.
derma sedikit wang.
saya perlukan RM3500..

huhu...


air mata berjurai-jurai jatuh bile baca lirik lagu ni. huhu


Friday, October 1, 2010

011010

aku dah berjaya naik level 24. ALHAMDULLILAH.

sempena ke24 ini..

kawan-kawan..terima kasih sebab tak putus-putus mengucapkan selamat ulang tahun, dan terima kasih sebab doakan aku cepat kahwin.

terima kasih untuk ameer, seslice kek yang comel.

terima kasih pada nawa, ayus and amin sebab main kejar-kejar dengan aku sambil baling tepung.
kotor playground apartment sebab korang!

and terima kasih untuk big boss and worker restaurant monrod kerna tetebe je nyanyi laghu besday untuk aku, terima kasih untuk free dinner.
sumpah taouching weh,,

and zainal..
terima kasih sebbab sporting td.. huhu




Thursday, September 30, 2010

level up! woohooo





kamu semua .
terima kasih kerana meraikan hari ku.

p/s: aku memang suka save ucapan orang.

Wednesday, September 29, 2010

dear my superparents ,and my superband.

mak dan abah.
terima kasih kerana bersusahpayah membesarkan anakmu yang makin lama makin besar,
terima kasih kerana mendidik akak..
terima kasih untuk setiap tangis dan tawa kamu .
terima kasih untuk setiap nasihat dan marah kamu.
terima kasih untuk setiap kaish sayang kamu.
terima kasih.terima kasih kerana membawa saya lahir ke dunia ini.
terima kasih untuk nama ini
terima kasih untuk semuanya!!!

terima kasih.terimakasih.

sayang sangat-sangat. sangat.sangat!!

along,angah abang dan adik..

terima kasih untuk setiap pergaduhan.
terima kasih untuk setiap pelukan
terima kasih untukl setiap kritikan
terima kasih untuk setiap kasih sayang
terima kasih untuk benci, rindu,suka dan duka

terima kasih .

sayang jugak.
tak nak band yang lain
saya nak kamu je jadi adik beradik saya
kamu je yang layak


Tuesday, September 28, 2010

bisik-bisik. 2

dear heart, please fall in love when you are ready not because you are lonely!
faham tak?

hati, ko jangan nakal-nakal ye. aku tak suka.

Saturday, September 25, 2010

malas nk tulis.


kamu. no hp please

kamu, dulu kawan saya minta no hp awak masa awak tengah tunggu bus.

kamu, malam tu saya hanta sms awak.

kamu, malam tu saya dapat tahu awak nak fly jauh. dan saya tahu saya takkan jumpa awak lagi.

kamu, esoknya saya add awak kat friendster. malu. awak comel sangat. saya biasa-biasa je

kamu, lepas tu,kita da tak contact langsung.

kamu, hari tu saya buka friendster, saya ternampak profile awak..oh da ada facebook rupanya.

kamu, saya add awak, and awak approve.

kamu. satu je saya nak cakap. awak ni comel sangat!

p/s: ok. da tamat cerita gediks aku. tapi sumpah, dia ni comei. =D

hai , si comel!



si comel ini anak murid kak ngah saya

untuk mereka.




我们的友情从年小到年少,从无知到现在,大家都长大了,大家都改变了许多。 现在大家都分道扬镳了,各自去闯。。。 希望下一次相会,会是听到大家的好消息。。。

I do missed you guys a lot! 2nd reunion please!










Thursday, September 23, 2010

bisik-bisik.

hati,
dulu rasa macam kosong je,
sekarang macam dah ada ladang lavender..

hati,
dulu warna asyik hitam dan putih,
sekarang macam-macam kaler ade..

hati,
dulu rase macam gelap gelita,
sekarang da ada cahaya sedikit demi sedikit..


Dear heart... I've fallen for a guardian. Good luck!

en, terima kasih untuk warna -warna itu..

pelangi,
walaupun sekejap,
aku tetap puas hati.



Sunday, September 19, 2010

kenapa

kalau balik rumah sewaan , badan mesti rasa tak sihat.

mungkin tidak serasi dengan rumah ni kot.

mood: hancus. rindu rumah saya

Friday, September 17, 2010

saya sudah besar

cuti raya ni membawa perubahan besar dalam tumbesaran aku. haha

berat badan sudah bertambah.
TAHNIAH

Thursday, September 16, 2010

that moments.

Hari ini, tangan aku sangat la gatal. dia suruh aku buka friendster yang da bertahun da di buang habuknya.

bila buka je fs, aku terus jadi blur, sebab fs gila da lain. tetebe hati ni meronta-ronta nak buka inbox, maka terbuka la inbox, maka terbaca la message yang da layak masuk muzium. huhu

banyak-banyak sender, aku cuma sebuk membaca message dari seorang ini.

sungguh. aku rasa lawak dan sedih masa yang sama.

tak jumpa perkataan -perkataan yang sesuai tuk mengambarkan perasaan mase itu.

kalau nak tau,ape rasenya. sila baca message dari ex-ex anda.
dan sila selami sendiri. huhu..


p/s: entry tak bermaksud apa-apa ye.

Wednesday, September 15, 2010

terima kasih kawan-kawan.





untuk raya tahun ini, aku tidak lagi mengira duit raya, tapi mengira jumlah kad kahwin yang diterima.

umur pon da lanjut, sesuai la tu.

kali ini,buat pertama kalinya, aku beraya bersama rakan-rakan. terima kasih untuk kegembiraan ini. oh terima kasih juga kerana mendengar dj radio ini bercakap tanpa henti, dan merepek sana sini.

sungguh, aku sayang korang semua =D

tahun depan buat lagi ye. harap jumlah lebeh ramai. hangpa nak bawa laki hangpa join beraya pon takpe.


terima kasih untuk senyuman ini. huhu.









raya la weh.

hari raya, orang selalu bermaafan. senyum kat orang.

tapi. seikhlas mana kita senyum? seikhlas mana korang maafkan orang tu?

Friday, September 3, 2010

selamat hari raya

seperti tajuk di atas, dengan ini,saya ingin mengucapkan selamat hari raya.
sila maafkan segala kesilapan yang telah dilakukan.
semoga anda semua bergembira di hari lebaran ini.


LAGU RAYA PALING AKU SUKA


p/s: sila bagi duit raya =D

Sunday, August 22, 2010

garisan

pernah tak korang rasa putus asa?

hari ni ,aku rasa putus asa sangat-sangat.

tak kira aku paksa macamana pon,

aku tak mampu nak melebihi garisan itu.

tak kira cara apa pun.
aku masih di garisan yang sama.

jadi malam ini,

aku bernekad untuk putus asa .

wahai asignment, esok kalu aku rajin aku sambung ye.

oh.otak. maaf. terpaksa menyusahkan ko untuk mencipta alasan yang menarik bagi menangguh penghantaran assingment.

mungkin dengan ini.

"maaf madam. semalam saya terexcited tgok movie the expendable. sampai berangan jadi salah seorang dari mereka"

atau ini

" saya tengah miskin ni madam. kalau saya buat pon. x de duit nak print"

Tuesday, August 17, 2010

mungkin itu benar

aku ada gelaran yang diberi oleh kawan-kawan rapat.
mereka panngil aku tangan sotong dan pemusnah barangan.

berikut adalah kronology mengapa aku digelar itu

  • aku pergi bersarapan di kedai mamak bersama nawa, lepas abes makan. aku pon bangun nak bayar. tetiba saje cawan yang aku minum tadi jatuh dan pecah berderai. sebabnya, tangan kanan aku terlanggar cawan tu masa nak bangun
  • en adam, sahabat ku baru beli handphone baru. sebagai rakan yang baik, aku pon sibuk nak usha-usha handphone dia, setelah tamat sesi menunggu giliran (ada 5 org rakan lain yang sama baik macam aku pon nak usha handphone dia) aku pon belek la handpone itu, and tetiba je handphone je hang. and padam terus. erk
  • di hari yang indah, aku bermain game di komputer seorang rakan. tetiba handphone mati, minta dicharge, aku pon nak g pasang plug.lalu tangan ni terlanggar extension plug.. aku buat muka tak kesah.pergi kat komputer balik. erk. komputer terpadam. kos membaiki komputer tersebut 580rgt.phewwh
  • sedang lepak di mcd, nampak lighter dan tisu.main bakar2x tisu.tetebe api jadi besar. satu mcd pandang. tangan ni gatal sungguh!
  • di kedai mamak, main kutuk-kutuk kawan sambil tepuk-tepuk badan. kejadian seterusnya, meja terbalik. kesian nawa, baju basah. haha
  • pagi tadi tepat pukul 6, mahu bangun dari katil dan tutup lampu bilik. sedang mahu melangkah turun(katilku dua tingkat) tetebe je, katil ku patah. terus jerit nama nawa supaya bangun.pheww. naseb baik dia x arwah.

so. tetebe je aku rasa.mereka betul.aku ni pemusnah barang..
uwaaa. nak katil

misi ari ini. beli paku dan baiki katil.

hwaiting!

Monday, August 16, 2010

harap semua ini berlalu dgn pantas

bulan ramadhan ni, betul-betul memberi cabaran untuk keluarga aku.

dugaan.dugaan.dugaan.dugaan. dugaan.

YA ALLAH, berikanlah kekuatan untuk kami.

itu je pinta ku.
tabahkan hati ye

Tuesday, August 10, 2010

weh bulu.

en bulu aka fairus, sila datang menjengah blog aku selalu. lepas tu pakat kutuk ramai.
sok aku buka blog ko, aku ktuk balik. haha.
jom amalkan aktiviti ni smpai kita grad.
best doe. haha.

p/s: nanti kita makan durian same-same ye. ahah
p/s -2: maaf . kawan saya ni da ada kekasih hati. tetbe je

buat bakal puan nawa!

wahai nawa pemilik dinding chanteq saya, tahniah atas ulangtahun menjadi kekasih buat zainal ariffin anak pakcik ahmad mahir. semoga berkekalan buat selama-lamanya.


tak sangka. setahun sudah ko jadi bakal puan bini zainal. huhu.









nawa, jaga zainal elok-elok.

zainal, jaga nawa elok-elok.

jangan gaduh2x k.
bydaway, mase aku kahwin,sila bagi tv lcd. sekian terima kasih.

Monday, August 9, 2010

puasa jangan tak puasa. =D

Syukur, Ramadhan datang lagi.

tahun ni jom kita tapau puasa dan terawih banyak-banyak!

saya juga ingin memohon maaf kepada semua rakyat jelata atas kesalahan yang telah saya lakukan.

oh. bulan ini jugak bulan yang baik untuk berdiet. sila la amalkan makanan yang sihat.
mugkin tahun ini, anda boleh pakai kebaya nyonya di hari lebaran nanti.

jangan ponteng puasa lak, puasa tahun lepas lom ganti lagi, ni nak tambah lagi. aik

Friday, August 6, 2010

hey lil voices.

sila pergi dari saya.
sila berdiri 500meter jauh dari ruang hidup saya.

sila. sila. sila.sila.

saya nak study.

hari isnin, dapat kertas, aku terus makan.

Monday, August 2, 2010

satu soalan! sila jawab

apa yang korang cari dalam cinta?

aku: dia yang boleh buat aku tersenyum dan tenang. terima kasih untuk senyuman itu


KALIAN, SILA JAWAB YE!

ambulans!!

anyone good at fixing brain?
--
-
-
-
FIX MINE!!

da rusak teruk ni

Friday, July 30, 2010

saya ahli lsgairenint

yes! bahawa dengan ini saya telah sah menjadi fan kepada lee seung gi
maaf.nota agak kebudakan,but saya sangat suka dia!!

ini 2010 la~

petang td, teman bff aku makan di kedai cepatmakan. disebabkan kami kebuhsanan,kami pon sebuk memandang ke kiri dan kanan. mata aku tertumpu pada kapel ni.
comel. budak sekolah.

bff: budak zaman skang dating kat tempat best-best je. kita dulu dating bawah pokok, kat kantin sekolah, nak g tengok wayang pon tak mampu.

aku: itu la pasal. jelez dengan dyoeg, muda2x da ada facebook. aktiviti petang pon da lain .

bbf: itu laaa.

perbualan kami terhenti macam tu je.

sumpah aku jelez dengan remaja zaman skang. beruntungnya korang!!

Wednesday, July 28, 2010







bakal merindui suara kamu org di dlm kelas. rindu nk tgok korg present. rindu nk tgok korg punya memek muka.
gonna misssssssssss korang gile.
ada masa meh melepak ngan aku.haha.
terima kasih coz rajin belajar ngn aku, bg tujuk ajar. sedekah notes, sedekah ilmu
yang plg penting. the frienship yang kita bina bersama..erk.
ayat skema.haha
ingt smpi bile-bile yek.

Monday, July 19, 2010

abah dan emak!!



thanx for everything!!

You make me wanna say oh my gosh, I'm so in love

hoi. kamu.

awak buat saya mau bilang begitu

Somewhere between laughing for no reason, making fun of each other and calling each other names, I fell for you.

hesh <3

Thursday, July 8, 2010

2010 punya cita-cita

tahun ni, aku ingat nak turunkan berat badan. nak kurus macam zaman muda remaja.

so, mintak la nasihat dan tips dari akak aku.

cara-cara yang berkesan untuk menguruskan berat badan


ini tips yang dia bg



1.) Elakkan NASI, MI, MIHUN, LAKSA, LAKSANG, SPAGETTI, FETTUCINI, VERMICELLI, KUEW TIAU dan yang sebangsa dengannya.

2.) Elakkan Roti, roti berserat, roti bun, rotiBoy, roti canai, roti jala, roti bakar, roti pastries dan apa2 yang sebangsa dengannya.

3.) Elakkan Gula - gula pasir, gula melaka, gula merah, madu, gula-gula dan apa-apa yang bergula tinggi.

4.) Elakkan Buah-buahan (lepas 2 minggu baru makan berpada-pada).

5.) Elakkan minuman bergula, jus buah-buahan, air bergas (coke, pepsi, 100plus, etc), kurangkan pengambilan kopi!

6.) Elakkan snek seperti Twisties, biskut manis, nachos, popcorn, jeruk manis.

7.) Elakkan segala bentuk kacang untuk 2 minggu. Tak kira kacang biasa, gajus, kuah kacang, dhal...

8.) Elakkan makanan berproses seperti kentang goreng, bebola ikan, bebola sotong.

9.) Elakkan makanan bertepung seperti kek, biskut, kuih-muih.

********************************************************

Boleh Makan:

1.) Ayam - panggang, steam, bakar, sup, satay, digoreng tanpa tepung.

2.) Semua ikan - sama macam ayam, boleh grill, steam, goreng tanpa tepung. Tak kira ikan salmon, pari, tenggiri, terubok, ikan bilis...

3.) Semua daging - rusa, lembu, kambing - buat steak, satay grill, sup ekor, daging bakar, disalai... asalkan halal.

4.) Udang - bakar, tomyam, goreng dgn cili boh, etc. Elakkan sotong coz karbohidrat tinggi.

5.) Sayur, terutamanya sayur hijau. Kurangkan lobak merah, elakkan kentang. Lagi hijau, lagi bagus, macam sawi, bayam, salad, timun...

6.) Keju jenis cheddar, mozarella, parmesan. Limit kepada 2-3 keping sehari.

7.) Air kosong, air mineral -minum 8 gelas atau lebih sehari untuk elakkan sembelit.

8.) Nak makan burger? Buang roti bun atas dan bawah, makan daging burger dengan sayur dan mayonis kat dalam je...

9.) Pizza? Makan topping kat atas je, roti kat bawah tu kasi orang yang tak perlu diet...

10.) Makan supplement dan vitamin seperti spirullina dan multi-vitamins untuk menambahkan lagi tenaga dan kuatkan daya ketahanan badan.


Jangan lupa makan sarapan, tengahari dan makan malam. Makan malam sebelum jam 9 malam. Jangan ponteng makan!


pheww.
mula-mula aku sanggup la ikut.
lama-lama. mak ai. putuih nyawa.
betul la kata org, beauty is pain.


TAPI SAYA NAK KURUS BALKIK!!

Sunday, July 4, 2010

Happy girls are the prettiest!

terkopi ayat tu dari tweet someone.
so kawan-kawan, jangan lupa untuk senyum dan bergembira ye.
jimat duit tuk beli make up.
=D
SENYUM BESAR-BESAR.
eh kantoi, cili kat gigi.
jangan lupa berus gigi ye.

ha. senyum balik.

cantik pon

करोक time

setelah berhempas pulas menghadap assignment etr sepnajang hari,
aku pon dah masuk air.
dimulakan eksiden jatuh kerusi di kedai mamak,
laptop hang,
layan dan ngutuk blog kekwan.

otak aku pon makin biol.

skang ni, sebuk melayan kekwan seassignment aku menyanyi medley hidsutan .
agak lawak bile mereka berjnatina lelaki, n agak tahu semua lagu hisdutan.

Thursday, July 1, 2010

mereka kata,jatuh cinta itu biasa sahaja

tapi bagi aku,
susah.
si cupid jarang sekali baling anak panah dia kt hati aku.
mungkin anak panah dia sellau habis bila sampai turn aku.
atau, anak panah dia terpesong kot.
i hate you cupid!

maaf, aku bukan depressdo.
cuma . hari ni, terdengar beberapa lagu yang psal cinta.
so, terpikir, kenapa susah sgt tuk aku jatuh cinta.

atau yang sebenarnya susah itu aku

happy?

happy.

ape yang buat korang rase happy?

dari pagi tadi aku rasa tak berapa gembira.

tapi bile dgr lagu ni, hati terus jadi berbunga-bunga

Monday, June 28, 2010

i am bicth

haha.

lepas ni kalau orang panggil aku bicth. aku tak marah dah.
sebab mereka maksudkan ini
BITCH = Beautiful, Intelligent, Talented, Charming and Hot

terima kasih.
sila la puji saya selalu.

hai. encik, terima kasih untuk senyuman hari ini.

aku ade seorang kawan, kenal mase aku sebuk berblog di friendster.

erek. da lupe nak taip ape da.
yang pasti,
hei,kamu.
u make my day. thanx =D

Saturday, May 22, 2010

saya makin tua

= makin ramai orang panggil aku kakak
= kawan-kawan ramai da kahwin
= kawan-kawan, ada yang bawa anak ke sana sini
= kawan-kawan dah ada kerja
= kawan-kawan dah ada rumah
= tiap-tiap bukan kawan-kawan dapat gaji
= lagi 4 tahun aku da boleh pakai product antiaging


aku makin tua.....

Wednesday, May 19, 2010

benci.

aku tak suka layout blog ni.

tapi tak tahu nak guna layout ape..

haish.

..................................................................................................

mood pon tgh swing aje.
tatau la kenape..

Tuesday, May 18, 2010

Monday, May 17, 2010

sing a long time


really fall in love with this song.
hari ni je da berjuta-juta kali aku replay ini lagu..










jom sing-a-long

When I was younger
I saw my daddy cry
And curse at the wind
He broke his own heart
And I watched
As he tried to reassemble it

And my momma swore that
She would never let herself forget
And that was the day that I promised
I'd never sing of love
If it does not exist

But darling,
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

Maybe I know, somewhere
Deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways
To make it alone
Keep a straight face

And I've always lived like this
Keeping a comfortable, distance
And up until now
I had sworn to myself that I'm
Content with loneliness

Because none of it was ever worth the risk

Well, You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

I've got a tight grip on reality
But I can't
Let go of what's in front of me here
I know you're leaving
In the morning, when you wake up
Leave me with some kind of proof it's not a dream

Ohh---

You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception

And I'm on my way to believing
Oh, And I'm on my way to believing

Sunday, May 16, 2010

rockstar!!

yeah, saya seorang rockstar!

sudah lima hari aku mendaftarkan diri sebagai rocker malaysia. lagu sedang giat dirakam .terima kasih atas jasabaik komposer-komposer yang memberi lagu-lagu mereka.


erk. da . tiada idea nak kelentong lagi.

perkara yang sebenarnya, aku sakit tekak,
suara pon serak-serak basah gitu.
oh, macam dania, cm tu la suara aku. lunak lagi.hahah

dem, cepat la baik.
susahnya nk cakap mcm ni.

i miss my old voice,the new one is suck...

bydaway,please greet me as dania.hahah.

Monday, May 10, 2010

Sometime in Life...

yeah, kadang-kadang dalam hidup ini kita kena jatuh tersungkur untuk merasa nikmat kejayaan.

ok. mukadimah tiada kena mengena dengan apa yang aku tulis.

BANNER.suda siap. but ade 3 kesalahan yang sgt obvious.

memang tengah takut ini. harap-harap perjalanan aku di minggu ini dipermudahkan oleh NYA.

Sunday, May 9, 2010

you are officially my prefect distration!



lee seung gi!!
sayang dia sangat

haha. gula dalam darah sedang tinggi.

ini sangat merepek 2

cuti hujung minggu di bulan serba salah,memang berbaloi untuk aku..jimat duit..dapat kembali pada rutin harian yang betul..
namun berjaya jua menambahkan pening kepala aku yang sediakala mengalami masalah tersebut..
rasanya kalau kepala manusia akan membesar setiap kali mereka mengalami masalah atau memikirkan masalah,aku percaya hanya perlu mengambil kepala aku dan ditimbang..
angka pada alat timbang itu akan terus ke 100kilogram..

dan hari ini,berat itu bertambah lagi…

pagi ini,kami warga-warga hawa di dalam rumah aku duduk berkumpul..lalu terbuka la topik2 dunia percintaan..
adus..benda yang aku cuba elakkan untuk dibawa berbincang selepas along kahwin..aku,anak yang ketiga di dalam rumah ini,secara tidak langsung anak perempuan bongsu..memandangkan kakak2ku sudah pun mendirikan rumahtangga..
jadi,sasaran yang seterusnya adalah aku..oppss…jangan ada yang tersalah sangka yang mak aku ni x sabar2 nak tgok anak dia kahwin ..bukan apa dia cuma risau…dengan cara hidup aku sekarang..takut aku bakal mendapat gelaran *&**&..

aku..anak gadis dia yang sedang @ bakal mencapai angka 22tahun pada bulan 10 ni..herm,bila melihat rakan2 aku dan anak rakan2 dia yang kebanyakkan dah bawa bakal @ calon bakal suami mereka ke rumah..
mak aku pon mula terfikir,bila ank dia ni nak join@ turut serta dalam acara tersebut..
jawapan aku…lama lagi la mak..

betul..lama lagi..aku sendiri x punya bakal calon anak menantu mak aku..(dibaca) kekasih..haha..belum jumpa..

dah berabad rasanya aku x digelar kekasih orang…bukan x nak..tapi x jumpa..

buat yang anggap kekasih ni macam plih baju je..je? untuk orang macam aku,pilih baju pon menjadi salah satu kerja yang amat sukar..
kawan2 aku cakap,aku x mencari..hello..aku mencari k..x jumpa..kalau pilih baju pon,ambik masa berjam2 …kena pilih warna dia,cara potongan dia..selesa ke x jenis kain dia..dan macam2 la lagi..btul x?
ada yang cakap..aku jual mahal..bukan jual mahal..ini ada kena mengena dengan masa depan aku..mesti buat pilihan yang betul…aku waima pilih baju pon,aku teliti..mencongak angka jangka hayat baju tu,akan berkhidmat dengan aku..
jika baju untuk bernilai 20ringgit tapi hanya boleh dipakai selama sebulan,dan pada bulan yang kedua ianya bakal menjadi tempat alas kaki ..apa nilainya..murah tapi sekejap..tapi jika harga berganda2 mahal,tapi aku boleh guna sepanjang hayat aku..baik aku pilih yang mahal..
berbaloi dan bernilai untuk sepanjang hayat aku..

senang cerita..aku malas nak masukkan kisah cinta ni dalam hidup aku dalam masa terdekat ni…

p/s: ini copypaste dari blog yang terdahulu

sekarang,ape yang aku perlukan,sekeping kelulusan.kerjaya yang menjamin dan sahabat2 yang sejati..

buat yang sedang bercinta…hargai dia yang menyintai kamu..selami hati dan budi dia..ingat hari2 yang pernah kamu habiskan bersama..susah senang jalan hidup kamu berdua..setialah pada dia yang telah setia memilih kamu..jangan sesekali cuba berpaling dari cinta itu..menyesal nanti..
yang sedang putus cinta..kadang2 kita perlu berjumpa orang yang salah,sebelum berjumpa insan yang betul..
yang sedang mencari…carilah dia..pasti ada seorang untuk kamu..kalu sudah berjumpa,tetapi dia tidak menyintai kamu,bersykurlah kerna sekurang2nya perasaan cinta itu pernah wujud dalam hidup kamu..dan jangan pula cuba mendirikan kebahagiaan di atas kekecewaan orang lain..hidup adalah karma..apa kita buat,akan berpaling pada kita jua..
yang sedang menyinta dalam diam..jika anda seorang yang berani,luahkanlah pada dia..pada gunanya menanti dan terus menanti..jangan di akhir nanti,kamu menyesal kerna waktu2 yang kamu gunakan hanya untuk menanti..
yang sedang dinanti,jika kamu pasti dia bukan pilihan kamu,jangan berikan dia harapan..kerana setiap harapan yang kamu berikan akan mengundang kesakitan untuk si dia..

herm.mungkin ada yang kata,siapa aku nak memberi nasihat…percayalah..aku pernah melalui semua perkara di atas…itu nasihat aku..aku memang bukan juliet,dara or ape2 pon gelaran untuk pencinta agung..tapi,aku pernah mnajadi setiap seorang dari mereka yang di atas..seorang kekasih..pecinta yang lara..haha..pencari cinta(bukan pengemis ek) dan sesorang yang menyintai dalam diam..(?)

dan cinta sejati memang ada,ia sedang bersebunyi dan sedang menunggu waktu yang sesuai untuk muncul..

untuk aku..diri sendiri..’Adiós mi sueño. Que ha sido una carga para todo este tiempo.’ muktamad..pasti ada seorang untuk aku..insyaALLAH..

notes: aku rasa inilah akibatnya jika tengok cerita "cinta" dan "love" dan membaca novel cinta di hari yang sama..pada malam harinya,anda akn menjadi seorang penulis cinta…haha..
pape pon,aku suka ayat2 yang ada dalam filem2 tersebut..makan dalam..n membuat aku berfilir dan mendalami apa maksud cinta..
erk..kalau aku teruskan lagi,mesti ada yang hendak mengeluarkan isi2 perut mereka..haha..

blackberry satu!!

wahai jin aladdin, singgah la tempat aku sebentar.

aku taknak wishes yang berpuluh-puluh.

cukuplah satu. hanya satu.

satu sahaja.

rmsejuta.

saya ada shopping wishes-list yang berjuta-juta .

jadi rmsejuta itu sudah cukup.

and SAYA MAHU BLACKBERRY SANGAT-SANGAT.

please. siapa nak belanjanaku black berry?

Saturday, May 8, 2010

esok.saya.sangat.takut

date:9hb may 2010
venue:exam hall
subject: recreation management

ampun. sumpah. aku sangat la takut. satu benda pon tak baca lagi. ni semua gara2x banner for recreation project.

[my apologies my lord, I am unable to assist u on that question] shall be my answer to all the questions that Mr shaifful might asked. titk. noktah.

oh. sir,terima kasih kerana menanya. sila jumpa lagi di ujian yang akan datang.
im so pleased to meet you again

Friday, May 7, 2010

kata-kata merepek 1



Jika kawan-kawan sibuk mahu ben 6 untuk MUET mereka, aku cuma mahu ben 10 sahaja.








Banner oh Banner

ape jadi kalu kita suruh ayam cakap bahasa itik.

mesti teruk kan..

ini le yang berlaku bila orang yang tiada seni mcm aku, bila disuruh buat Banner. huhu

nak tau jd ape?

bak kata lecturer aku mcm lukisan budak2x baru dapat pen. erk.

Thursday, May 6, 2010

10 things i hate about you.

siapa di antara kamu,kamu dan kamu yang pernah tgok movie itu?
kalau pernah, bagus. tahniah diucapkan kerana anda telah melihat cerita yang sangat menarik.
kalau belom, boo same dia.

ok lah, just nak suh korang dengar lagu ni je, .. memang terbaik.







sampai ke hari ini, x berjaya lagi muatturun lagu ini.huhu