nuffnang

Sunday, October 31, 2010

kosong

hati kosong

otak kosong

kosong itu suatu perasaan jugak ke?

p/s: perut aku tak pernah kosong. gemuk.,selamat datang

Saturday, October 30, 2010

lloveyouheaps


Align Centre

dear lee seunggi,

boleh tak,kamu berhenti jadi comel.

pakwe saya, awak buat saya jatuh cinta setiap hari.


Tuesday, October 26, 2010

korea o korea

dear AFFI,

sumpah aku jealous bile dapat tau ko da ada route ke korea.
cemburu kuasa2x bila dapat tau,flight ko pada 20hb nov thats mean sehari before konsert pakwe aku.

please, culik pakwe aku bawa balik malaysia.
please ambik gamba2x banyak kt sana
please bawa balik cenderahati yang bakal mendera hati aku sebab jealous .

p/s: cemburu sampai ko balik korea

Monday, October 25, 2010

Friday, October 22, 2010

bisik-bisik. 6

You didn't plan on falling in love, it just happened

=)

Thursday, October 21, 2010

Monday, October 18, 2010

50=50

separuh cakap suka ,nak balik rumah. boleh jumpa family hari-hari

separuh kata sedih,da x jumpa kawan-kawan kat sini.

hati, kan aku da pesan,
jangan nakal-nakal.

otak, maafkan aku. hati yang buat aku mcam ni

mata, penat ko nanges kan. esok lusa ko pasti ok.

=((((


beratnya hati nak tinggal shah alam ni.
nawa,faris,usup,affi,fairus,kina,kodek, alia,nidzam,amin.

.............................................................................................

semua orang =(




Saturday, October 16, 2010

bisik-bisik. 5

tired of keep waiting for the uncertain,so finding a way out of love

ini pasti.

p/s: siapa yang tau, tau la

"Tentang Bulan"

kawan-kawan =D


bisik-bisik. 4


selepas je pukul 12thghari semalam,

aku dan kawan-kawan gembira bawa ke malam.

kami asik macham ni

yay yay yay

woohhoo. wohhoo

lalal. blabla.hahah.

yay yay yay.

GEE GEE GEE
............................................................................................................................
bangun tido pagi tadi,
aku rase mcm ni.

asal la exam semalam susah.
kenape soklan dia x macam ni je
'1+1'
berapakah lubang hidung manusia?
what is your fav food?( eh ni pon susah jugak)
..........................................................................................................................

sekarang aku rasa macam ni.

asal buhsan sangat ni?
asal dinding rumah aky tak cantik?
asal aku rindu kawan-kawan?

eh,minngu depan da x payah g kelas!
.....................................................................................
dem.rindu kawan-kawan.


Friday, October 15, 2010

bisik-bisik. 3



hati aku da tinggal separuh..

eh,awak,
pulangkan balik my other half.

eh.
salah,
please be my other half?

=D

should i,

finding a way out once u've fallen out of love


p/s: semalam tgok bulan separuh, cantik tapi ade rasa sedeih dan kosong .

masa telah tiba



akhirnya, aku suda sampai ke hari terakhir sebagai pelajar.

aku tau, aku pasti rindu saat-saat itu.

tapi, untuk hari ni!!

woohoooo

p/s=rakan sekelas, aku suda mula merindui korang.

p/s 2: di atas tu aku tulis masa aku ngantuk.

yang sebenarnya, aku sedih nak tinggalkan korang. pasti teringat jerit pekik kat kelas.
benda-benda nakal yang kita buat..

kawan-kawan,terima kasih untuk hari semalam.
lagu-lagu yang kita nyanyoi semalam masih dalam otak.





Thursday, October 14, 2010

Wednesday, October 13, 2010

rakan serumit dan serumah.





thanx for be with me.
di kala tengah malam,
di kala umah panas mendidih,
di saat kita semua kena cari sumber air yang lain(air tiada)
di saat same2x memekak buat karok sendiri

terima kasih sebab,
tak kesah aku kentut,
tak kesah duk sebelaha ku yang tak mandi,

terima kasih ye.



Tuesday, October 12, 2010

yeah. ini memang terbaik

Unplanned moments are always better than the planned ones.

its very very true!

tiada tajuk

kadang kadang dalam hidup ni,
kita senyum tanpa sebab.
sedih tanpa sebab.

sekarang aku,
kusut.

tapi bersebab.

dah, entry mengarut.



Sunday, October 10, 2010

sahabat.

aku tau satu hari nanti,
bila aku jatuh,
ko pasti sambut,

bila aku sedeih,
ko pasti ada.

bila aku putus asa,
ayat-ayat ko pasti bantu aku tuk bangun kembali.

bila aku perlukan bahu,
aku tau bahu ko ada untuk aku.

terima kasih SALWA !

p/s: salwa, untuk setiap saat yang ko ada untuk aku!

Saturday, October 9, 2010

affi dah kawen. wohoo





merujuk perkara di atas, chewah mcm surat rasmi la.

Alhamdullilah, selamat sudah seorang kawan aku. dah jadi suami orang dah.

macam tak percaya ,kawan yang masa kecik2x dulu kayuh basikal same2x da jadi suami orang. huhu.

dear exbff..
sepanjang 16tahun persahabatan ni,
terima kasih kerana menjadi sahabat yang baik.
penasihat,pengkritik, penyakitkan hati, penyejuk hati.huhu
honestly, aku sure rindu segala perangai ko yg menyakitkan hati selalu tu.
please, be my bestfriend forever ye..


Mohd Rafeuddin Roslan,tahniah da jadi suami kepada Amrilia Aqwim.
sila produce anak byk skit. huhu

cik aelya, eh pn aleya.
kamu cantik sgt tadi..

tahun dpn, wajub buat openhouse tuk kawan-kawan ye

p/s: untuk 16tahun yang lepas, terima kasih banyak2x.

p/s 2: u are the best ex ever. and haha. yes. lepas ni da x kena bahan lagi. im free!




Friday, October 8, 2010

jangan tanya ini , boleh?

banyak-banyak soalan..
aku paling rimas kalau orang tanya ni.
asal ko xde pakwe?

ok. aku kasi jawapan tulus ikhlas dari hati.
lepas jgn tanya lagi. kalu nak tanya gak,
bayar 50ringgit,lepas tu baca jawapan kat blog aku.

aku takse pakwe sebab..
1) aku x jumpa lagi calon bakal suami aku
2)tak terasa nak bercinta.
3)aku setia kat lee seunggi sorang je
4)pening kepala doe. da lame x bercinta. segan rasenya.
5)aku ni suka berimaginasi tinggi,kadang-kadang merepek gak impian cinta aku.
6)belum cukup duit nak beli hadiah untuk pakwe.
7)tiada lesen pemanduan lagi, macamana nak g dating kalau keta pakwe rusak. takkan pakwe aku nak ikut aku baik bus.
8)takde siapa berani cakap, dia suka aku.
9)aku tak cantik,gemuk, dan x comel. siapa berkenan?
ok?

p/s: aku tak sempurna, jangan harap aku ni sempurna.cintai aku yang seadanya. aku tau ko pon x sempurna, tapi aku tak kisah. bia kita same2x menbentuk cinta yang sempurna.
ko tegur aku,aku tegur ko.
ko jatuh,aku jatuh.
ko berdiri,aku berdiri.
susah senang kita bersama.
aku nanges,ko lapkan air mata.
ko nanges,aku belanja aiskrim.
dating x payah mahal2x,duduk kat warung pon boleh.
tapi,kadang-kadang,romantik la skit sebab kadang2x jelez juga tgok kawan-kawan dapat benda romantik.

p/s 2:weh. aku ni da gemuk, da x kurus.kalau ko rase ko suka sebab aku yang 18thun tu, x payah la. sebab kalu ko tgok aku skang. sumpah ko angkat kaki.cinta bia ikhlas..bukan sebab kecantikan(padahal aku ni biasa2x je) 50tahun akan datang,aku ni da 74.ko ingat aku leh cantik lagi ke. paham?

p/s 3: abaikan ape yang aku tulis di entry ini. malu..!

p/s 4: kalau ade yang bertanya,eh.abes entry ko yang jiwang-jiwang tu untuk sape, huhu. nant aku cerita

jom patah balik .

bangun tdo pagi tadi, da pasang niat nak study.

study tu memang study.

ok. bukan nak cerita pasal study.

bosan topik..

hari ni, aku nak suruh kome semua turun umur.

ingat tak zaman kecik-kecik dulu,
bila cikgu tak masuk kelas,
korang main game ape?

zaman aku, main teka teki, kejar2x, buat kapal terbang kertas, main anak patung(anak patung kasi sorok kat dalam laci makmal sains),main teng-teng.

tapi, korang perasan tak, bila da besar, kita da x pandang da semua tu.
ok,buruk gak kalu budak-budak umo 20tahun buat semua tu.
zaman kita skang, kalu nak release tension bak kata mat saleh,mesti nak main benda yang pakai duit, bowling,karok, shopping.

tapi hari ini,
aku bersama rakan-rakan,
meghidupkan kembali permainan x pakai duit.
korang perlu bawa kertas dan pen je.

permaianan pertama .
!

BINGO.

senang je nak main ni,
buat kotak.
5x5.
lepas tu tulis 1-25.
ha. langkah seterusnya,da tatau mcmmane nk terang . haha =D

permainan yang kedua.



bina 5 perkataan

step 1.
pilih 5 kategori.
step 2
plih 1 huruf
step3
bina perkataan.
step 4,
bagi markah.kalau jawapan ko lain dr yg lain ,ko dpt 100.kalu sama,ko dpaat 50.


permainan ketiga

conteng badan kawan.
ni paling senang,takkan nak minta langkah2x gak.
erk.pastikan kawan ko hati kering.
kalu x,mata ko lebam.jangan salahkan aku ye.


p/s:kawan2x. terima kasih untuk hari ini.esok lusa buat lagi.
p/s 2:dear xbff, aku da jumpa kawan bingo baru. huhu,ko boleh kawin dgn senang hati ye

Thursday, October 7, 2010

seni

tadi teman kawan aku pergi tengok art exhibition.
maaf. seni itu terlalu berat untu aku fahami.
masih lagi sedang cuba memahami.
bytheway, kepada tukang anjurkan art exhibition tu,
tahniah. seni kamu semua hebat!

Wednesday, October 6, 2010

habuk oh habuk

perkara kalau dah berhabuk, boleh tak jangan ungkit.

faham?

aku runsing sebab ko!

Tuesday, October 5, 2010

muka berlagak

For whoever that are having their paper tomorrow, just one word from me :- HAHAHAHAHAHA. I still got 3 day more before my turn to die :)

p/s: mak pesan,hidup jangan riak sangat

Monday, October 4, 2010

ayus! lu buat gua touching weh

hanya kerna entry ini, terasa touching satu hari. hahaha.

gudluck mates! jangan lupe impian2x kita ye.

banyak tu nak buat.huhu

erk. sayang korang lebeh

Saturday, October 2, 2010

sila bantu saya.




oh. itu pasal konsert lee seunggi.
saya nak pergi sangat.
tiket vip rm270.
mampu untuk beli.
tapi tak mampu nak beli tiket tuk seoul,korea!

saudara saudari,sila bantu saya.
derma sedikit wang.
saya perlukan RM3500..

huhu...


air mata berjurai-jurai jatuh bile baca lirik lagu ni. huhu


Friday, October 1, 2010

011010

aku dah berjaya naik level 24. ALHAMDULLILAH.

sempena ke24 ini..

kawan-kawan..terima kasih sebab tak putus-putus mengucapkan selamat ulang tahun, dan terima kasih sebab doakan aku cepat kahwin.

terima kasih untuk ameer, seslice kek yang comel.

terima kasih pada nawa, ayus and amin sebab main kejar-kejar dengan aku sambil baling tepung.
kotor playground apartment sebab korang!

and terima kasih untuk big boss and worker restaurant monrod kerna tetebe je nyanyi laghu besday untuk aku, terima kasih untuk free dinner.
sumpah taouching weh,,

and zainal..
terima kasih sebbab sporting td.. huhu